/

Odjel za veterinarsku dijagnostiku nabavlja dijagnostičke proizvode za akademske, javne, privatne, industrijske i druge komercijalne ustanove na području cijele CEE regije.

Naš portfelj proizvoda vrhunskog kvaliteta obuhvata rješenja za različita područja kao što su programi iskorjenjivanja/kontrole, testiranje zaraznih bolesti i patogena, otkrivanje hormona, ispitivanja sposobnosti, antimikrobna sredstva, veterinarski lijekovi, rezidui i otkrivanje mikotoksina.
Osim toga, nudimo konvencionalne mikrobiološke metode, sisteme brzih testova, testove ELISA kao i druge inovativne molekularne metode. To je nadopunjeno asortimanom instrumenata i laboratorijske opreme, od jednostavne opreme ELISA do automatizovanih procesora, uređaja za PCR i višestrukih platformi. Uz osnovna istraživanja i laboratorijska rješenja, nudimo i pune pakete za testiranje na licu mjesta na farmama i u veterinarskim ambulantama. Pružajući instalaciju opreme, obuku i servis, pomažemo vam da svoje projekte realizujete što je brže moguće.

Blisko sarađujemo s našim stručnjacima iz odjela Nauke o životu, a oni mogu ponuditi još širi asortiman istraživačkih proizvoda za sve tipove vrsta.

Glavna područja

Kompanija Biomedica nudi širok asortiman proizvoda za serologiju zaraznih bolesti,
kao što su ELISA, imunofluorescentni testovi na antitijela, western blot i brzi testovi za određivanje antitijela protiv bakterija ili virusa.
Naši testovi za otkrivanje parazita i gljivica također se temelje na ELISA antigen testu.

Vaš smo partner za:

  • virologiju
  • bakteriologiju
  • parazitologiju
  • upalne markere

Naši komercijalni PCR testovi u stvarnom vremenu vam pomažu u brzoj identifikaciji patogena.
Uz visokokvalitetne komplete za testiranje koji uključuju sve potrebne komponente, nudimo zasebne reagense za analizu i kontrolne setove.

Kako bismo kompletirali paket, našim korisnicima pružamo odgovarajuću instrumentaciju, plastične proizvode i drugi potrošni materijal.

Vaš smo partner za:

  • virologiju
  • bakteriologiju
  • parazitologiju
  • mikologiju

Kompanija Biomedica nudi mikrobiološke testove i reagense za dijagnostiku, uključujući sisteme za mikrodiluciju, PBRT testove, brze testove, medije, pločice spremne za korištenje i druge reagense.
Isporučujemo instrumente za automatsko brojanje ukupnog broja ćelija i pomažemo vam da serijska razrjeđenja učinite lakšim i tačnijim uz uštedu vremena i novca.

Nudimo pouzdane testove na licu mjesta za otkrivanje specifičnih patogena ili markera. Temelje se na imunohromatografiji, validirani su i kombinuju jednostavnost korištenja, osjetljivost i specifičnost. Naši jednostruki i višestruki testovi su prikladni za brzu dijagnozu na licu mjesta zbog jednostavne pohrane, transporta i rukovanja.

Kompanija Biomedica isporučuje ELISA i brze testove za otkrivanje hormona za upravljanje plodnošću.

Nadalje, nudimo i testove u različitim formatima za ispitivanje rezidua antibiotika.

Biomedica nudi kompletan asortiman laboratorijskih instrumenata. Naš portfelj uključuje pipete i nastavke, softver za analizu podataka, uređaje za PCR, male čitače ELISA mikropločica i potpuno automatizovane instrumente.

Osim rutinskih dijagnostičkih proizvoda, nudimo i visokokvalitetna antitijela za različite primjene i vrste.

Za više informacija o istraživačkim proizvodima, pogledajte naš odjel Nauke o životu: Veza za odjel Nauke o životu

Naš portfelj proizvoda uključuje sve vrste alata za uzorkovanje za kontrolu površina i zraka, kao i proizvode za ličnu higijenu i dezinfekciju.

Osim toga, programi ispitivanja sposobnosti i referentni materijali osiguravaju kvalitet vaše interne laboratorije.