/

Вести

Cell biology
Cell Biology
07/07/2022

Cell biology is a fundamental discipline within biological sciences, covering the study of all aspects related to the unit of life, the cell. Whether your research is structural, molecular, or physiological, Biomedica provides a comprehensive Cell

Прочитај повеќе
Hintergrund QC PNG
Pharmaceutical Quality Control
07/07/2022

Quality control is a crucial function of the pharmaceutical industry. Customers are expecting safe and reliable products they can count on. State of the art quality control prevents drug manufacturers from bringing potentially harmful goods to the

Прочитај повеќе
Covid Goldfisch
COVID-19: RnD | Diagnostics | Infection
07/07/2022

Biomedica highlights for the different SARS CoV2 variants. NEW: Corona mutations. We can detect and differentiate! Fast solution to detect specific mutation of Corona virus SARS-COV-2 VARIANTS REALTIME PCR KIT 4 targets Multiplex PCR detection-

Прочитај повеќе
Anti Logo
Antimicrobial Resistance
07/07/2022

Biomedica provides a comprehensive product portfolio in the field of Antimicrobial Resistance. Antimicrobial Resistance (AMR) is the ability of a microorganism (e.g. bacterium, fungus or parasite) to resist the action of an antimicrobial agent. The

Прочитај повеќе
Csm biomedica logo small 300dpi 01 bc53a35725
Biomedica Branding
07/07/2022

Biomedica, founded in Vienna more than 40 years ago, is a leading distributor of medical devices, in-vitro diagnostics, products for life sciences, Biomedica Immunoassays and Clinical IT. With 12 offices in Central and Eastern Europe (CEE) and a

Прочитај повеќе
BM new cytokine assays
Biomedica Immunoassays
07/07/2022

Cytokines are small proteins released by cells that act as molecular messengers. They are part of the immune system and regulate various inflammatory responses as the regulation of the body’s response to disease and infection. Cytokine ELISAs are

Прочитај повеќе
Biomedica Measurements
Biomedica Service Measurements
07/07/2022

Are you running a study and require quick and reliable results?We at Biomedica offer custom analytical testing services for ELISA Kits, Luminex Assays, microRNA Analysis, and Glycan Profiling. Your benefits:• Expertise: Experienced laboratory staff

Прочитај повеќе
1625047204227
A new generation of plate reader
07/07/2022

#Biomedica is happy to introduce you a new generation of #Plate #Reader. The #Absorbance96 is a uniquely designed, solid state #microplatereader with 96 detection units developed by the German #lifescience company Byonoy.Despite its compact form,

Прочитај повеќе

Глобална Технологија

Biomedica функционира како центар за глобални добавувачи кои обезбедуваат најмодерна технологија за здравствена заштита и наука, како и за локални клиенти со конкретни локални потреби и барања.

Болници Клинички центри

Ние обезбедуваме најмодерна технологија од нашите глобални добавувачи за доктори, нега на пациенти, дијагностика, истражувања и клиничка ИТ. Ова ни овозможува да нудиме решенија за сите оддели и локални потреби за да ја поддржиме здравствената заштита.

Универзитети Истражувачки Институти

За да ги поддржиме лабораториите и истражувачките активности во различни капацитети, нудиме производи и услуги „само за истражување“ и обезбедуваме најмодерна технологија.

Приватни лаборатории Лекарски ординации

Здравствените професионалци во приватни ординации/установи се поддржани со производи прилагодени на нивните потреби и на големината на здравствениот капацитет.

Партнери од индустријата

Имаме клиенти од различни индустриски гранки почнувајќи од оддели за контрола на квалитет во фармацијата и прехрамбената индустрија па се до стартап компании за биотехнологија. Покрај прибори и производи подготвени за употреба, ние нудиме прилагодени решенија за конкретните барања на нашите клиенти.

Локални клиенти

Локални клиенти

Поради големината на компанијата, нејзината финансиска стабилност и меѓународното присуство, Biomedica може да гарантира професионална и флексибилна поддршка на клиенти низ регионот на Централна и Источна Европа.

Медицински уреди

Од самиот почеток, дистрибуцијата на медицински уреди за кардиохирургија беше основниот бизнис на Biomedica во регионот на Централна и Источна Европа. Ние сме особено горди на тоа што имаме повеќе од триесет години искуство со значително зголемување на експертизата и културното разбирање во оваа област. Во моментов, широка палета на медицински...

Ин витро дијагностика

Нашиот тим за ИВД е одговорен за широка палета на производи за хумана дијагностика во приватни лаборатории, болнички лаборатории и референтни центри во 13 земји. Biomedica е специјализирана во области кои користат најмодерна технологија која се состои од непосредни испитувања врз пациентот како и тестирања од средно до големо количество на излезни...

Медицински науки

Нашето сеопфатно портфолио вклучува повеќе од 1,000,000 производи од избрани меѓународни добавувачи. Заедно ние нудиме флексибилни решенија прилагодени на потребите на нашите локални клиенти. Зголемување на меѓународната конкуренција во областа на истражувањето бара лична поддршка на клиентите која се фокусира на планирање и на реализацијата на...

Ветерина

Одделот за ветеринарна дијагностика снабдува академски, јавни, приватни, индустриски и други трговски установи со дијагностички производи низ целата област на Централна и Источна Европа. Нашето портфолио на врвни производи вклучува решенија за различни подрачја како што се програми за истребување/контрола, тестирање за заразни болести и патогени,...

Biomedica имуноесеи

Biomedica имуноесеи започна со својата програма за истражување и развој во 1988 година и сега произведува палета на иновативни имуноесеи за клиничко истражување во областа на кардиоренални болести, нарушувања во минерализацијата и други заболувања на коските . Ние го поставуваме стандардот за клиничко истражување со користење на серум базирани...

Клиничка ИТ

Нашиот оддел за клиничка ИТ нуди прилагодени софтверски решенија за конкретни барања во областа на здравствените системи. Врз основа на нивниот успех во Австрија, овие услуги ќе бидат понудени и имплементирани во здравствените системи низ регионот на Централна и Источна Европа. Нудиме пакети на софтвер кои ги покриваат целосните потреби на...

Индустрија

Нашиот оддел за индустрија и земјоделска храна снабдува академски, јавни, приватни, индустриски (фармација, козметика, храна, добиточна храна, млечни производи) и други трговски установи со дијагностички производи. Наша мисија е да обезбедиме производи со врвен квалитет од различни меѓународни добавувачи бидејќи ние ги разбираме потребите на...

Апликација и сервис

Тимот за апликација го поддржува нашиот локален тим за продажба како и нашите клиенти. Тие се вклучени во обука за производи и исто така се одговорни за решавање проблеми и одговарање на прашања за конкретен производ. Одделот за сервис ракува со инсталација и одржување на уредите како и со поправка на неисправни инструменти. Оваа единствена...

Болници Клинички центри

Универзитети Истражувачки Институти

Приватни лаборатории Лекарски ординации

Партнери од индустријата

Австрија - Централна Канцеларија
Албанија
Босна И Херцеговина
Бугарија
Хрватска
Чешка Република
Унгарија
Косово
Црна Гора
Северна Македонија
Полска
Романија
Србија
Словачка
Словенија
Швајцарија