/

Naše odeljenje za kliničke informacione tehnologije nudi prilagođena softverska rešenja za specifične zahteve u oblasti zdravstvenih sistema. Na osnovu uspeha u Austriji, ove će usluge biti ponuđene i implementirane u zdravstvenim sistema širom CEE regije.

Nudimo softverske pakete koji pokrivaju sve potrebe odeljenja za anesteziju, uključujući predoperativno odeljenje, operacionu salu, odeljenje za hitne slučajeve, jedinicu za negu nakon anestezije (PACU) i terapiju protiv bola. Dalja glavna područja na koja se fokusiramo su odeljenja za intenzivnu negu (ICU), odeljenje za postintenzivnu negu (IMCU) kao i sve vrste specijalizovanih jedinica intenzivne nege kao što su odeljenja za intenzivnu negu novorođenčadi (NICU).

Korišćenje ovih inovativnih softverskih aplikacija pomaže našim korisnicima optimizacijom radnih tokova i procesa unutar celokupne bolnice. Sistemi upravljanja podacima pacijenta (PDMS) omogućuju jednostavno i brzo dokumentovanje kliničkih događaja, tretmana i lekova. Kontinuirano prikupljanje podataka iz velikog broja medicinskih uređaja i drugih elektronskih sistema unutar bolnice smanjuje administrativne napore, što oslobađa više vremena za lečenje pacijenata.

Tim kompanije Biomedica za kliničke informacione tehnologije sastavljen je od visokokvalifikovanih stručnjaka u područjima kliničkih aplikacija, kliničkih tokova rada i upravljanja projektima. Softverska rešenja se prilagođavaju i implementiraju u bliskoj saradnji sa medicinskim osobljem i prema njihovim specifičnim zahtevima i potrebama.

Zbog važnosti ovih sistema za naše klijente, visoku dostupnost ovih softverskih rešenja obezbeđuje služba za korisnike koja pruža usluge 24 sata dnevno i 7 dana u nedelji.

Glavne oblasti

Dok se nose s budžetskim ograničenjima, nedostatkom osoblja, višestrukim protokolima nege i sve više propisa, bolnice su suočene sa izazovom da pruže pozitivan rezultat za pacijente. MetaVision je prvoklasni klinički informacioni sistem koji podržava složeni tok rada u najzahtevnijim kliničkim okruženjima.

Prvobitno razvijen za jedinice intenzivne nege, MetaVision je testiran na terenu u bolnicama u sektorima koji imaju najviše troškova, generišu najviše podataka i gde uspeh predstavlja najfragilniji faktor, pri čemu je dokazano da redukuje dužinu boravka, smanjuje smrtnost i poboljšava bezbednost i ishode za pacijenta.

MetaVision dokazano poboljšava bezbednost pacijenata smanjenjem pogrešaka u lečenju, osiguravajući efikasnu i potpunu primopredaju između smena i odeljenja te omogućava rano otkrivanje pogoršanja stanja pacijenata kako bi se optimizirala blagovremena intervencija.

Podaci sa medicinskih uređaja ključni su resurs za transformaciju iz današnjeg okruženja reaktivne nege u proaktivno pružanje nege koje se zasniva na posedovanju uvida. Kada se podaci prikupe i prezentuju pacijentu u datom kontekstu, pružaoci nege mogu delotvornije i efikasnije odrediti prioritete i koordinirati intervencije i aktivnosti.

Danas se bolnice suočavaju sa silosima podataka koje su kreirali različiti sistemi i tehnologije. Ti se silosi moraju ukloniti da bi se podaci sa uređaja mogli koristiti kao resurs. Svaki medicinski uređaj jedinstven je po svojoj produkciji i sposobnosti povezivanja s drugim sistemima – potrebno je omogućiti pristup podacima, a zatim ih agregirati kako bi aplikacije mogle analizirati i deliti podatke i uvide u timu za negu.

Platforma za integraciju medicinskih uređaja kompanije Capsule proširuje povezanost medicinskih uređaja bilo gde u bolnici. Dizajniran za operacionu salu i druge oblasti intenzivne nege, pruža dotok vitalnih podataka gotovo u stvarnom vremenu i tako upravlja komunikacijom između više medicinskih uređaja i definisanih odredišnih sistema kao što su bolnički informacioni sistemi (HIS) ili sistemi upravljanja podacima pacijenata (PDMS).

Ovo fleksibilno „plug and play“ rešenje dizajnirano je tako da se prilagodi vašim potrebama, pojednostavljujući povezivanje i isporuku podataka. Podržava ga najveća biblioteka upravljačkih programa u industriji, omogućujući gotovo neograničeno povezivanje uređaja s većinom uređaja na današnjem tržištu.