/

Naš odjel za kliničke informacione tehnologije nudi prilagođena softverska rješenja za specifične zahtjeve u području zdravstvenih sistema. Na osnovu uspjeha u Austriji, ove usluge će biti ponuđene i implementirane u zdravstvenim sistemima širom CEE regije.

Nudimo softverske pakete koji pokrivaju sve potrebe odjela za anesteziju, uključujući predoperativni odjel, operacionu salu, odjel za hitne slučajeve, jedinicu za njegu nakon anestezije (PACU) i terapiju protiv bola. Dalja glavna područja fokusa su odjeli za intenzivnu njegu (ICU), odjeli za postintenzivnu njegu (IMCU) kao i sve vrste specijalizovanih jedinica intenzivne njege kao što su odjeli za intenzivnu njegu novorođenčadi (NICU).

Korištenje ovih inovativnih softverskih aplikacija pomaže našim korisnicima optimizacijom radnih tokova i procesa unutar cijele bolnice. Sistemi upravljanja podacima pacijenta (PDMS) omogućuju jednostavno i brzo dokumentovanje kliničkih događaja, tretmana i lijekova. Kontinuirano prikupljanje podataka iz velikog broja medicinskih uređaja i drugih elektroničkih sistema unutar bolnice smanjuje administrativne napore, što omogućuje više vremena za liječenje pacijenata.

Tim kompanije Biomedica za kliničke informacione tehnologije sastavljen je od visoko kvalifikovanih stručnjaka u područjima kliničkih aplikacija, kliničkih tokova rada i upravljanja projektima. Softverska rješenja se prilagođavaju i implementiraju u bliskoj saradnji s medicinskim osobljem i prema njihovim specifičnim zahtjevima i potrebama.

Zbog značaja ovih sistema za naše klijente, visoku dostupnost ovih softverskih rješenja osigurava služba za korisnike koja pruža usluge 24 sata dnevno 7 dana u sedmici.

Glavna područja

Dok se nose s budžetskim ograničenjima, nedostatkom osoblja, višestrukim protokolima njege i sve većom regulativom, bolnice su sada suočene s izazovom potrebe za pružanjem pozitivnih rezultata za pacijente. MetaVision je prvoklasni klinički informacioni sistem koji podržava složeni tok rada u najzahtjevnijim kliničkim okruženjima.

Prvobitno razvijen za jedinice intenzivne njege, MetaVision je testiran na terenu u područjima bolnica s najvećim troškovima, područjima koja sadrže veliki broj podataka i bolničkim odjelima koji utiču na ishod liječenja, gdje je dokazano da smanjuje dužinu boravka, smanjuje smrtnost i poboljšava sigurnost pacijenta, kao i ishode za pacijenta.

MetaVision dokazano poboljšava sigurnost pacijenata smanjenjem grešaka u liječenju, osiguravajući učinkovitu i potpunu primopredaju između smjena i odjela te omogućava rano otkrivanje pogoršanja stanja pacijenata kako bi se optimizovala pravovremena intervencija.

Podaci s medicinskih uređaja ključni su resurs u transformaciji iz današnjeg okruženja reaktivne njege u proaktivno pružanje njege temeljeno na uvidu. Kada se podaci prikupe i prezentuju pacijentu u kontekstu, pružaoci njege mogu djelotvornije i učinkovitije odrediti prioritete i koordinirati intervencije i aktivnosti.

Danas se bolnice suočavaju sa silosima podataka koje su kreirali različiti sistemi i tehnologije. Ti silosi se moraju ukloniti kako bi se podaci s uređaja iskoristili kao resurs. Svaki medicinski uređaj je jedinstven po svojoj produkciji i sposobnosti povezivanja s drugim sistemima – potrebno je omogućiti pristup podacima a zatim ih agregirati, kako bi aplikacije mogle da analiziraju i dijele podatke i uvide u timu za njegu.

Platforma za integraciju medicinskih uređaja kompanije Capsule proširuje povezanost medicinskih uređaja bilo gdje u bolnici. Dizajniran za operacionu salu i druga područja intenzivne njege, pruža tok vitalnih podataka gotovo u stvarnom vremenu i tako upravlja komunikacijom između više medicinskih uređaja i definisanih odredišnih sistema kao što su bolnički informacioni sistemi (HIS) ili sistemi upravljanja podacima pacijenata (PDMS).

Ovo fleksibilno rješenje „uključi i koristi“ dizajnirano je tako da se prilagodi vašim potrebama, pojednostavljujući povezivanje i isporuku podataka. Podržava ga najveća biblioteka upravljačkih programa u industriji, omogućujući gotovo neograničeno povezivanje uređaja s većinom uređaja na današnjem tržištu.