/

Distribucija medicinskih uređaja za odjele za kardijalnu hirurgiju je od samog početka osnovna djelatnost kompanije Biomedica u CEE regiji. Vrlo smo ponosni na više od trideset godina iskustva u značajnom povećanju stručnosti i kulturnog razumijevanja u ovom području. Širok izbor medicinskih uređaja trenutno se prodaje različitim odjelima u bolnicama i kliničkim centrima širom srednje Europe. Kako korištenje naših proizvoda često ima direktan uticaj na preživljavanje i dobrobit pacijenata, čvrsto vjerujemo da doprinosimo kvalitetu zdravstvene njege. Kompanija Biomedica opskrbljuje bolnice i kliničke centre inovativnim i visokokvalitetnim potrošnim materijalom i opremom za podršku medicinskim stručnjacima u njihovim svakodnevnim zadacima i pomaže im u postizanju najboljih rezultata za njihove pacijente.

Od 1978. godine smo značajno razvili i naš portfelj i pristup tržištu i sada svojim korisnicima nudimo jedinstvena rješenja u sljedećim područjima:

Glavna područja

U području anestezije i intenzivne njege smo specijalizovani za rješenja za intravenski pristup s najnovijom najsavremenijom tehnologijom. Naš cilj je da podržimo naše korisnike i da optimizujemo njihov radni tok u području kompleta za primjenu lijekova. Nadalje, nudimo uređaje za profilaksu duboke venske tromboze, testiranje viskoelastičnosti na mjestu njege za kritično upravljanje krvarenjem, mjesto njege za predviđanje sepse, zaštitne flastere za mjesta umetanja katetera i druge potrošne proizvode za higijenu pacijenata i kontrolu infekcija. Nudimo i monitor mjerenja protoka za vantjelesnu membransku oksigenaciju (ECMO).

Higijena je vrlo važna tema u bolničkom okruženju. Procjenjuje se da oko 4,1 milion pacijenata svake godine dobije infekciju povezanu sa zdravstvenom njegom (HAI) u EU. Ove infekcije predstavljaju visok mortalitet i dodatni ekonomski teret od približno 5,5 milijardi eura svake godine širom Europe. Infekcija povezana sa zdravstvenom njegom rezultira dužim boravkom u bolnici, potrebom za specifičnom terapijom i liječenjem, upravljanjem epidemijom i, naravno, većom upotrebom lijekova uključujući antibiotike. Smatra se da se najmanje 20 – 30 % ovih infekcija može spriječiti. U kompaniji Biomedica se fokusiramo na ponudu rješenja u područjima prevencije, intervencije i nadzora kao osnovnih komponenti kontrole infekcija.

Kompanija Biomedica je dugi niz godina vaš partner u području interventne kardiologije i interventne radiologije. Naš portfelj se sastoji od TAVI ventila, balona, stentova, zaštite od zračenja, zatvarača velikog promjera, proteza i jedinstvenih softverskih rješenja za različite vrste zahvata.

Historijski gledano, kompanija Biomedica je uvijek imala snažan fokus na kardio-torakalnoj hirurgiji. Od tada smo se upustili u mnoge hirurške discipline uključujući vaskularnu hirurgiju, neurohirurgiju i ortopedsku hirurgiju. Naš portfelj se sastoji od hirurških instrumenata, uređaja za mjerenje protoka, srčanih zalistaka, pribora za perfuziju, uređaja za hiruršku ablaciju i upravljanje aurikulom lijevog atrija (LAA), hirurških zaptivača i flastera te testiranja viskoelastičnosti na mjestu njege/upravljanje kritičnim krvarenjem.

Nudimo širok asortiman proizvoda uključujući katetere, uređaje za dijalizu, tehnologiju mjerenja protoka i drugi potrošni materijal.

Također nudimo potrošni materijal u području urologije uključujući inovativni sistem recirkulacije mokraćnog mjehura za liječenje nemišićnih invazivnih karcinoma mokraćnog mjehura (NMIBC) termoterapijom i citostaticima kao što su mitomicin C, epirubicin itd.