/

Медицински уреди

Медицински уреди

Ин витро дијагностика

Ин витро дијагностика

Медицински науки

Медицински науки

Biomedica имуноесеи

Biomedica имуноесеи

Клиничка ИТ

Клиничка ИТ

Индустрија

Индустрија

Апликација и сервис

Апликација и сервис

Медицински уреди

Од самиот почеток, дистрибуцијата на медицински уреди за кардиохирургија беше основниот бизнис на Biomedica во регионот на Централна и Источна Европа. Ние сме особено горди на тоа што имаме повеќе од триесет години искуство со значително зголемување на експертизата и културното разбирање во оваа област. Во моментов, широка палета на медицински уреди се продадени на различни оддели во болници и клинички центри низ Централна Европа. Бидејќи користењето на нашите производи често има директно влијание на преживувањето и благосостојбата на пациентите, ние силно веруваме дека придонесуваме во квалитетот на медицинската здравствена заштита....

Прочитај повеќе
Medical devices

Од самиот почеток, дистрибуцијата на медицински уреди за кардиохирургија беше основниот бизнис на Biomedica во регионот на Централна и Источна Европа. Ние сме особено горди на тоа што имаме повеќе од триесет години искуство со значително зголемување на експертизата и културното разбирање во оваа област. Во моментов, широка палета на медицински уреди се продадени на различни оддели во болници и клинички центри низ Централна Европа. Бидејќи користењето на нашите производи често има директно влијание на преживувањето и благосостојбата на пациентите, ние силно веруваме дека придонесуваме во квалитетот на медицинската здравствена заштита. Biomedica им доставува на болниците и клиничките центри иновативни и висококвалитетни потрошни материјали и опрема за да се поддржат медицинските професионалци во нивните секојдневни задачи и да им се помогне да ги постигнат најдобрите резултати за нивните пациенти.

Од 1978 година, ние значително го развивме нашето портфолио и пристапот до пазарот. Сега, на нашите клиенти им обезбедуваме единствени решенија во следните области:

Прочитај повеќе

Ин витро дијагностика

Нашиот тим за ИВД е одговорен за широка палета на производи за хумана дијагностика во приватни лаборатории, болнички лаборатории и референтни центри во 13 земји. Biomedica е специјализирана во области кои користат најмодерна технологија која се состои од непосредни испитувања врз пациентот како и тестирања од средно до големо количество на излезни резултати. Многу од нашите производи се валидирани за врвна опрема и/или за затворени системи. Biomedica не само што го снабдува пазарот со реагенси и прибори за тестирање, туку исто така со опрема што се инсталира, валидира, одржува и сервисира од локалните експерти на Biomedica. Ние го обучуваме...

Прочитај повеќе
Ivd

Нашиот тим за ИВД е одговорен за широка палета на производи за хумана дијагностика во приватни лаборатории, болнички лаборатории и референтни центри во 13 земји. Biomedica е специјализирана во области кои користат најмодерна технологија која се состои од непосредни испитувања врз пациентот како и тестирања од средно до големо количество на излезни резултати. Многу од нашите производи се валидирани за врвна опрема и/или за затворени системи.

Biomedica не само што го снабдува пазарот со реагенси и прибори за тестирање, туку исто така со опрема што се инсталира, валидира, одржува и сервисира од локалните експерти на Biomedica. Ние го обучуваме и остручуваме клиентот во текот на инсталацијата и нудиме курсеви за обука и континуирани програми за сервис и одржување.

Нашите добавувачи се избрани лидери на пазарот во нивните полиња, кои се познати по нивните производи со врвен квалитет. Низ повеќе од 40 години на соработка со нашите добавувачи ние воспоставивме основа за одржлива и конструктивна соработка и затоа можеме да им обезбедиме на нашите клиенти брзи реакции и соодветни решенија за нивните конкретни потреби.

Прочитај повеќе

Медицински науки

Нашето сеопфатно портфолио вклучува повеќе од 1,000,000 производи од избрани меѓународни добавувачи. Заедно ние нудиме флексибилни решенија прилагодени на потребите на нашите локални клиенти. Зголемување на меѓународната конкуренција во областа на истражувањето бара лична поддршка на клиентите која се фокусира на планирање и на реализацијата на проекти. Експертите на Biomedica се запознати со процесите на набавка и структурирање на истражувачките проекти и затоа може да им помагаат на нивните клиенти во врска со истражувачки грантови на професионална основа. Biomedica ги поддржува истражувачите со тоа што им обезбедува инсталација на опрема,...

Прочитај повеќе
Life science

Нашето сеопфатно портфолио вклучува повеќе од 1,000,000 производи од избрани меѓународни добавувачи. Заедно ние нудиме флексибилни решенија прилагодени на потребите на нашите локални клиенти.

Зголемување на меѓународната конкуренција во областа на истражувањето бара лична поддршка на клиентите која се фокусира на планирање и на реализацијата на проекти. Експертите на Biomedica се запознати со процесите на набавка и структурирање на истражувачките проекти и затоа може да им помагаат на нивните клиенти во врска со истражувачки грантови на професионална основа.

Biomedica ги поддржува истражувачите со тоа што им обезбедува инсталација на опрема, обука и сервиси и со тоа што им овозможува да постигнат брзи и сигурни резултати.

Нашите клиенти имаат придобивки од широката палета на висококвалитетни реагенси за испитување, врвна опрема, отворени и затворени системи и потрошни лабораториски материјали соодветни за многу различни примени и квалификувани за академско и индустриско истражување, особено во фармацевтската и биотехнолошката индустрија.

Прочитај повеќе

Biomedica имуноесеи

Biomedica имуноесеи започна со својата програма за истражување и развој во 1988 година и сега произведува палета на иновативни имуноесеи за клиничко истражување во областа на кардиоренални болести, нарушувања во минерализацијата и други заболувања на коските . Ние го поставуваме стандардот за клиничко истражување со користење на серум базирани калибратори и контроли, со тоа овозможувајќи им на истражувачите да соберат биолошки доверливи податоци. Доставените имуноесеи се целосно валидирани. Мрежата за дистрибуција на светско ниво е воспоставена за следниве линии: кардиологија, остеологија, нефрологија и онкологија. Процесите на производство...

Прочитај повеќе
Immunoassays

Biomedica имуноесеи започна со својата програма за истражување и развој во 1988 година и сега произведува палета на иновативни имуноесеи за клиничко истражување во областа на кардиоренални болести, нарушувања во минерализацијата и други заболувања на коските .

Ние го поставуваме стандардот за клиничко истражување со користење на серум базирани калибратори и контроли, со тоа овозможувајќи им на истражувачите да соберат биолошки доверливи податоци. Доставените имуноесеи се целосно валидирани. Мрежата за дистрибуција на светско ниво е воспоставена за следниве линии: кардиологија, остеологија, нефрологија и онкологија. Процесите на производство на компанијата се усогласени со ISO 9001:2015 стандардите за управување со систем и се прилагодени на GMP/GLP упатствата. Искусниот и квалификуван тим на професионалци на Biomedica нуди техничка и научна поддршка.

Прочитај повеќе

Клиничка ИТ

Нашиот оддел за клиничка ИТ нуди прилагодени софтверски решенија за конкретни барања во областа на здравствените системи. Врз основа на нивниот успех во Австрија, овие услуги ќе бидат понудени и имплементирани во здравствените системи низ регионот на Централна и Источна Европа. Нудиме пакети на софтвер кои ги покриваат целосните потреби на одделите за анестезија, вклучувајќи предоперативна подготовка, операциона сала, шок-соба, PACU и терапија за болка. Дополнителни главни фокус подрачја се единиците за интензивна нега (ICU), единиците за постинтензивна нега (IMCU) како и сите типови на специјализирани единици за интензивна нега како што се...

Прочитај повеќе
Clinical it

Нашиот оддел за клиничка ИТ нуди прилагодени софтверски решенија за конкретни барања во областа на здравствените системи. Врз основа на нивниот успех во Австрија, овие услуги ќе бидат понудени и имплементирани во здравствените системи низ регионот на Централна и Источна Европа.

Нудиме пакети на софтвер кои ги покриваат целосните потреби на одделите за анестезија, вклучувајќи предоперативна подготовка, операциона сала, шок-соба, PACU и терапија за болка. Дополнителни главни фокус подрачја се единиците за интензивна нега (ICU), единиците за постинтензивна нега (IMCU) како и сите типови на специјализирани единици за интензивна нега како што се единиците за неонатална интензивна нега (NICU).

Користењето на овие иновативни софтверски апликации помага на нашите клиенти во оптимизирање на работните текови и процеси во рамките на целата болница. Системите за управување со податоци на пациенти (PDMS) го овозможуваат лесното и брзо документирање на клинички настани, третмани и терапија со лекови. Постојаното собирање на податоци од голем број на медицински уреди и други електронски системи во болницата ги намалува административните напори што овозможува повеќе време за лекувањето на пациенти.

Тимот за клиничка ИТ на Biomedica е составен од висококвалификувани специјалисти во областите на клинички примени, клинички работни текови и управување со проекти. Софтверските решенија се прилагодуваат и имплементираат во блиска соработка со медицинскиот персонал и според нивните конкретни барања и потреби.

Поради важноста на овие системи, достапноста на овие софтверски решенија е осигурана со сервисна служба за поддршка 24/7 .

Прочитај повеќе

Индустрија

Нашиот оддел за индустрија и земјоделска храна снабдува академски, јавни, приватни, индустриски (фармација, козметика, храна, добиточна храна, млечни производи) и други трговски установи со дијагностички производи. Наша мисија е да обезбедиме производи со врвен квалитет од различни меѓународни добавувачи бидејќи ние ги разбираме потребите на нашите клиенти кои работат во индустриско опкружување. Добро обучените експерти на Biomedica ве поддржуваат со нудење флексибилни решенија прилагодени на вашите потреби. Ве запознаваме со нови методи и технологии, ви помагаме со планирање и можеме да асистираме во текот на реализацијата на вашите...

Прочитај повеќе
FOOD H Intergrund Website 20220802 WEB

Нашиот оддел за индустрија и земјоделска храна снабдува академски, јавни, приватни, индустриски (фармација, козметика, храна, добиточна храна, млечни производи) и други трговски установи со дијагностички производи.

Наша мисија е да обезбедиме производи со врвен квалитет од различни меѓународни добавувачи бидејќи ние ги разбираме потребите на нашите клиенти кои работат во индустриско опкружување.

Добро обучените експерти на Biomedica ве поддржуваат со нудење флексибилни решенија прилагодени на вашите потреби. Ве запознаваме со нови методи и технологии, ви помагаме со планирање и можеме да асистираме во текот на реализацијата на вашите проекти. Со обезбедување инсталација на опрема, обука и сервиси, ја комплетираме нашата понуда да ви помогнеме во постигнување на брзи и доверливи резултати.

Прочитај повеќе

Апликација и сервис

Тимот за апликација го поддржува нашиот локален тим за продажба како и нашите клиенти. Тие се вклучени во обука за производи и исто така се одговорни за решавање проблеми и одговарање на прашања за конкретен производ. Одделот за сервис ракува со инсталација и одржување на уредите како и со поправка на неисправни инструменти. Оваа единствена комбинација на техничка поддршка овозможува ние да бидеме исклучително флексибилни и одговорни во секојдневните ситуации. Нашиот оддел за апликација и сервис е првата линија на поддршка ако имате некои проблеми или конкретни прашања во врска со нашите инструменти, прибори или процеси. Експертите за...

Прочитај повеќе
Application services

Тимот за апликација го поддржува нашиот локален тим за продажба како и нашите клиенти. Тие се вклучени во обука за производи и исто така се одговорни за решавање проблеми и одговарање на прашања за конкретен производ. Одделот за сервис ракува со инсталација и одржување на уредите како и со поправка на неисправни инструменти. Оваа единствена комбинација на техничка поддршка овозможува ние да бидеме исклучително флексибилни и одговорни во секојдневните ситуации.

Нашиот оддел за апликација и сервис е првата линија на поддршка ако имате некои проблеми или конкретни прашања во врска со нашите инструменти, прибори или процеси. Експертите за продажба, апликација и сервис блиску соработуваат едни со други за да осигураат добро организирана поддршка.

Прочитај повеќе