/

Вести

Sepsis Main
Sepsis Solution
07/09/2024

Sepsis is a potentially life-threatening condition caused by the body‘s response to an infection. It is a global health crisis most common and most dangerous in: Older adults Pregnant women Children (0-12 months) People suffering from chronic

Прочитај повеќе

Shutterstock 1295341387 WEB
Multiplex Biomedica
07/09/2024

Biomedica is your go to partner for modern and best in class multiplex solutions and workflows that fit the needs of every research institution and clinical laboratory. It is often more beneficial to study multiple targets and analytes, as opposed

Прочитај повеќе

Cell biology
Cell Biology
07/09/2024

Cell biology is a fundamental discipline within biological sciences, covering the study of all aspects related to the unit of life, the cell. Whether your research is structural, molecular, or physiological, Biomedica provides a comprehensive Cell

Прочитај повеќе

Pharma qc
Pharmaceutical Quality Control
07/09/2024

Quality control is a crucial function of the pharmaceutical industry. Customers are expecting safe and reliable products they can count on. State of the art quality control prevents drug manufacturers from bringing potentially harmful goods to the

Прочитај повеќе

EP 11 04
Biomedica Analytical Services
07/09/2024

Analytical Services – Biomedica – reliable & flexible Biomedica offers custom analytical testing services for the measurement of your samples: ELISA, Luminex, microRNA, Glycoprofiling, and NGS.Find out more:

Прочитај повеќе

Funghi Mailing
Biomedica Fungal Solution
07/09/2024

Fungal infections affect approximately one quarter of the global population. They are responsible for at least 1,350,000 deaths worldwide per year, primarily in patients with compromised immune system. An observed increase in incidence of drug

Прочитај повеќе

Add Life Labtech Diagnostics customer support staff of 104 Europe
AddLife Customer Support
07/09/2024

Are you looking for a diagnostics distributor in Europe? AddLife Labtech Diagnostic have customer support of 104 persons in 29 European countries.Welcome to match-making here!

Прочитај повеќе

Labtech Diagnostics biomedica
AddLife Labtech Diagnostics
07/09/2024

Are you looking for a diagnostics distributor in Europe? AddLife Labtech Diagnostic has a sales staff of 342 professionals in 29 European countries. We have dedicated employees with a high education level and many years of experience in each

Прочитај повеќе

Csm biomedica logo small 300dpi 01 bc53a35725
Biomedica Branding
07/09/2024

Biomedica, founded in Vienna more than 40 years ago, is a leading distributor of medical devices, in-vitro diagnostics, products for life sciences, Biomedica Immunoassays and Clinical IT. With 12 offices in Central and Eastern Europe (CEE) and a

Прочитај повеќе

1625047204227
A new generation of plate reader
07/09/2024

#Biomedica is happy to introduce you a new generation of #Plate #Reader. The #Absorbance96 is a uniquely designed, solid state #microplatereader with 96 detection units developed by the German #lifescience company Byonoy.Despite its compact form,

Прочитај повеќе

Глобална Технологија

Biomedica функционира како центар за глобални добавувачи кои обезбедуваат најмодерна технологија за здравствена заштита и наука, како и за локални клиенти со конкретни локални потреби и барања.

Болници Клинички центри

Ние обезбедуваме најмодерна технологија од нашите глобални добавувачи за доктори, нега на пациенти, дијагностика, истражувања и клиничка ИТ. Ова ни овозможува да нудиме решенија за сите оддели и локални потреби за да ја поддржиме здравствената заштита.

Приватни лаборатории Лекарски ординации

Здравствените професионалци во приватни ординации/установи се поддржани со производи прилагодени на нивните потреби и на големината на здравствениот капацитет.

Универзитети Истражувачки Институти

За да ги поддржиме лабораториите и истражувачките активности во различни капацитети, нудиме производи и услуги „само за истражување“ и обезбедуваме најмодерна технологија.

Партнери од индустријата

Имаме клиенти од различни индустриски гранки почнувајќи од оддели за контрола на квалитет во фармацијата и прехрамбената индустрија па се до стартап компании за биотехнологија. Покрај прибори и производи подготвени за употреба, ние нудиме прилагодени решенија за конкретните барања на нашите клиенти.

Локални клиенти

Локални клиенти

Поради големината на компанијата, нејзината финансиска стабилност и меѓународното присуство, Biomedica може да гарантира професионална и флексибилна поддршка на клиенти низ регионот на Централна и Источна Европа.

Медицински уреди

Од самиот почеток, дистрибуцијата на медицински уреди за кардиохирургија беше основниот бизнис на Biomedica во регионот на Централна и Источна Европа. Ние сме особено горди на тоа што имаме повеќе од триесет години искуство со значително зголемување на експертизата и културното разбирање во оваа област. Во моментов, широка палета на медицински...

Ин витро дијагностика

Нашиот тим за ИВД е одговорен за широка палета на производи за хумана дијагностика во приватни лаборатории, болнички лаборатории и референтни центри во 13 земји. Biomedica е специјализирана во области кои користат најмодерна технологија која се состои од непосредни испитувања врз пациентот како и тестирања од средно до големо количество на излезни...

Медицински науки

Нашето сеопфатно портфолио вклучува повеќе од 1,000,000 производи од избрани меѓународни добавувачи. Заедно ние нудиме флексибилни решенија прилагодени на потребите на нашите локални клиенти. Зголемување на меѓународната конкуренција во областа на истражувањето бара лична поддршка на клиентите која се фокусира на планирање и на реализацијата на...

Biomedica имуноесеи

Biomedica имуноесеи започна со својата програма за истражување и развој во 1988 година и сега произведува палета на иновативни имуноесеи за клиничко истражување во областа на кардиоренални болести, нарушувања во минерализацијата и други заболувања на коските . Ние го поставуваме стандардот за клиничко истражување со користење на серум базирани...

Клиничка ИТ

Нашиот оддел за клиничка ИТ нуди прилагодени софтверски решенија за конкретни барања во областа на здравствените системи. Врз основа на нивниот успех во Австрија, овие услуги ќе бидат понудени и имплементирани во здравствените системи низ регионот на Централна и Источна Европа. Нудиме пакети на софтвер кои ги покриваат целосните потреби на...

Индустрија

Нашиот оддел за индустрија и земјоделска храна снабдува академски, јавни, приватни, индустриски (фармација, козметика, храна, добиточна храна, млечни производи) и други трговски установи со дијагностички производи. Наша мисија е да обезбедиме производи со врвен квалитет од различни меѓународни добавувачи бидејќи ние ги разбираме потребите на...

Апликација и сервис

Тимот за апликација го поддржува нашиот локален тим за продажба како и нашите клиенти. Тие се вклучени во обука за производи и исто така се одговорни за решавање проблеми и одговарање на прашања за конкретен производ. Одделот за сервис ракува со инсталација и одржување на уредите како и со поправка на неисправни инструменти. Оваа единствена...

Болници Клинички центри

Приватни лаборатории Лекарски ординации

Универзитети Истражувачки Институти

Партнери од индустријата

Австрија - Централна Канцеларија
Албанија
Босна И Херцеговина
Бугарија
Хрватска
Чешка Република
Унгарија
Косово
Црна Гора
Северна Македонија
Полска
Романија
Србија
Словачка
Словенија
Швајцарија